HusetKnægt – når du ikke vil have det samme som alle andre!

HusetKnægt lægger vægt på håndlavet brugskunst og kunsthåndværk. Hos HusetKnægt finder du derfor en lang række alternativer til de massefremstillede varer, der oversvømmer de danske hjem, og gør dem mere og mere ensartede.

HusetKnægt forsøger således at gå en anden vej end de gængse brands og mærkevarer, der får deres designs fremstillet på en fabrik i Kina, Indien eller hos andre industrielt fremstormende økonomier.

Det er håndværk og menneskelighed

Vores primærvarer er ikke maskinfremstillede men fremstillet af en kunstner eller kunsthåndværker, der har haft produktet i hænderne, formet det, dekoreret det og godkendt det.

Vi sætter således en ære i at have besøgt vores leverandører. Det gør en forskel, når man har været på kunsthåndværkernes værksted, set dem arbejde, diskuteret produkterne og delt begejstringen for netop det materiale og de processer, som de dyrker.

Langt de fleste af vores varer er derfor unikke. Når keramikken er formet af hånden, når glasset er mundblæst, når træskålen er drejet af et menneske etc. bliver hvert enkelt produkt til noget særligt.

Unika og unikke serier

Kan du så ikke finde flere af samme slags vare hos HusetKnægt? Jo, det kan du godt ved nogle af varerne, men de fleste af vores varer har mere eller mindre karakter af at være unika. Det kan godt være, at nogle af dem indgår i en serie, men eftersom de er håndlavede vil de aldrig være 100 % ensartede. Vi synes, det er basalt for charmen – dét, der giver materialet sjæl!

Konstant skiftende og nyt sortiment

Vi forhandler både egne designs og designs som den enkelte kunsthåndværker selv har fremdyrket. En del af vores produkter er endvidere fremkommet ved et samarbejde mellem os og kunsthåndværkeren. Det fremgår ved den enkelte vare, når det er et design, vi selv står bag.

Vores sortiment indeholder derfor ikke konstant det samme men udskiftes løbende, så du altid kan finde ny inspiration til din bolig – eller finde den særlige gaveidé, som du har lyst til at forære dem, du holder af at være sammen med.